skip to Main Content

Live från Mobile World Congress Barcelona

Live Från Mobile World Congress Barcelona

Just nu pågår Mobile World Congress 2015 i Barcelona – ett av världens största affärsevents och det absolut viktigaste i vår bransch.
We Consulting är såklart på plats; Kim Au, Peter Olén, Birger Rosenius och Alexander Knoester  har i några dagar spanat in trender och nyheter och nätverkat med likasinnade från hela världen.
Här kommer en rapport direkt från Barcelona, via mobilnätet såklart…

Heta produkter och applikationer
Vi har med intresse spanat på de senaste mobilterminalerna och tittat närmare på Samsung Galaxy S6, LG G Flex med fler.
mwc15_lg-flex

Vi har också känt på kinesiska Digoor DG1 PLUS, en 2G, 3G telefon som är vattentät, dammfri,stöttålig, IP68-klassad och kan fungera som en walkie-talkie på upp till 2 km avstånd. En spännande kinesisk produkt!

En annan stor nyhet är Nokias nya tablet N1, som ska konkurrera med IPAD Mini – den är väl mottagen här och kan nog ge Apple en match.

Inom samhällstjänster händer det också mycket och vi har nyfiket kollat in applikationer, tillbehör och funktionalitet . Ett spännande exempel är  JAQ, en miljövänlig mobilladdare från svenska myFc och möjligen världens minsta också.

Betouch visade en produkt där man genom kombination av app, penna och kamera kunde rita direkt på tv. En utveckling för projektor ska komma snart, vilket innebär att man kommer kunna rita och projicera med penna direkt på väggytan och få innehållet till mobilen. Så här roligt kan man ha med den!
mwc15_betouch

Snackisar
Carrier Aggregation är ett hett ämne på mässan och är vägen mot 5G. Vi har tittat på både LTE-Wifi Aggregation, LTE-Aggregation inom FDD och mellan FDD och TDD. Även LTE-U som innebär LTE på olicensierade frekvenser t ex 5GHz.

Mycket 5G har visats upp med hastigheter upp till 7,55 Gbps på(800 MHz bandbredd). Intel presenterade sitt 5G full duplex, dvs att man kan skicka på samma frekvens både upp och ner utan att behöva separera upplänk och nerlänk.
mwc15-5G-network
Kolla hastigheten…!

Vi fick även en demonstration av nya funktionaliteter i iBwave. t.ex. Wifi-planering. Med denna nya funktion får vi ett fullständigt och riktigt bra radioplaneringsverktyg för inomhuslösningar vilket är spännande för kommande projekt.

Vi kan konstatera att det skulle behövas veckor för att se och testa allt nytt och spännande som kommer – det är ingen stillastående bransch vi jobbar inom!
Vi kan också avslöja att det finns riktigt goda tapas här i Barcelona… 🙂

Adios från oss!

mwc15-weconsulting

/Kim, Peter, Alexander & Birger

Back To Top